x
0

Gabiyo Erdei gyümölcslekvár

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz

Ennek a lekvárnak a különlegessége, hogy a benne található bogyósok beltartalmi tulajdonságainak köszönhetően a lekvár élelmi rostok forrása is amellett, hogy édesítésére szőlőmustot használunk, így kizárólag természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Lekvárjaink tartósítószerek, állományjavítók és aromák felhasználása nélkül készülnek.

A zamatos gyümölcsről

Ennek a lekvártípusnak az összeállítása során elsődlegesen az alapanyagok ízének- és színének a harmóniáját kerestük. A számtalan próbafőzés és kóstolás eredményeként végül a málna, piros és fekete ribizli, valamint a fekete szeder felhasználása mellett döntöttünk. A gyümölcsök összefőzésével kapott izgalmas kompozíciót tovább fokoztuk. A készítményhez adott vanília íze selymesen simogatja a gyümölcsök adta savanykás, kissé harsány ízkombinációt.

A málnatermesztésben a málnavesszők végén üldögélő piros-bordó szemek a szüretelést megelőzően lenyűgöző látványt nyújtanak. A gyümölcs szedése többnyire állva-hajolva történik. Szedés közben nem árt a hosszú ujjú ruha, mert bizony a levelek- és a vesszők szúrnak, karcolnak.

Igen sok időt vesz igénybe, mire a ribizli gyöngyszerű szemeit az apró száracskáktól megszabadítják. Ennek ellenére minden fáradságot megér, hiszen vaníliás erdei lekvárunk ettől a gyümölcstől lesz igazán ízletes. A ribizli nagy részét – a szederhez hasonlóan – a főzést megelőzően passzírozzuk. Készítményeinkben előszeretettel használjuk a korai érésű, vékony héjú, nagy, fényes bogyóiról felismerhető Fertődi, és a szintén nagy, fényes bogyókkal rendelkező, de közepesen kemény húsú Titánia fajtákat.

szeder bár kellemesen édes, az íze kicsit jellegtelen. Vaníliás erdei készítményünkben viszont kitűnő választás, hiszen jól ellensúlyozza a fekete ribizli erőteljes, szinte már harsány ízét. Felhasználása előtt a gyümölcsöt kipasszírozzuk, hogy levét az erős magoktól megszabadítsuk.

Hogyan fogyaszd?

A vaníliás erdei gyümölcslekvárunk akár önmagában is kész desszertélmény lehet, de pompásan illik fagylaltokhoz, palacsintába, házilag készített, vaníliás túrókrém ízesítésére, piskótatekercsbe, de akár csak egy szelet, pirított kalácsot is képes teljesen új szintre emelni.


Tulajdonságok és információk
x